Geschiedenis en Heemkunde

Het nieuwe vak vanaf het begin van het schooljaar 2011 is
Geschiedenis en Heemkunde.

Het is erg belangrijk dat de kinderen kennis maken met de geschiedenis, de kultuur, de tradities en het sociale leven van Rusland zodat de Russische taal kan worden tot de moedertaal voor hen.

Met onze kleine kinderen gaan wij ons tot de Russische volkssprookjes en heldensagen wenden. Door de begrijpelijke en spannende verhalen zullen de kinderen kennis maken met het leven in Rusland van vroeger, waar men mee bezig was en hoe de helden van die tijd waren. De tekeningen voor de sprookjes en heldensagen zullen hen helpen om zich voor te stellen hoe de woning en de kleding er voorheen uitzagen. Wij gaan de Russische volksstraatspelletjes, spreekwoorden, spreuken, gedichten en liederen leren.

De kinderen van de oudere middelgroep gaan de geschiedenis door het voorbeeld van hun familie leren. Wij gaan ingebeelde reizen door verschillende steden van Rusland maken; wij gaan ook met de natuur, het klimaat, het territorium en de symboliek van de Russische staat kennismaken.

De leerlingen uit de hogere groep zullen wezenlijke feiten over de geschiedenis van Rusland vanaf de tijd van de stichting van de staat tot heden, over vriendschap tussen Rusland en Holland ontdekken. De kinderen zullen begrip krijgen van de nationaliteit, van de kultuur van verschillende volken die het hedendaagse Rusland bewonen.

Wij zijn van plan om samen met de leerlingen van verschillende groepen en leeftijden een volksfeest en een feest van volksspelen en -vermaken voor te bereiden en te organiseren.

De docent is Golovina Ljubov Nikolajevna.

Russische School in Groningen
Cultureel Centrum Ruslandia in Nederland Realisatie Kompas360.com - Full-service Internetbureau Goes |